29. října 2013

Corpse Bride

Zdravím všechny halloweenské nadšence :-)!

Letošní oslavu Halloweenu už máme bohužel za sebou. Má to ale i jedno plus a tím je, že vám konečně mohu odhalit letošní kostým v celé své kráse. 

Tentokrát mi byla vzorem a předlohou mrtvá nevěsta. Corpse Bride od Tima Burtona miluju! Pojala jsem jí ale tak trochu po svém, originálně. Neobjednávala jsem žádný kostým a vše si dala dohromady a sestavila sama.

Halloween



Co jsem tedy použila? 

KOSTÝM:

Černý korzet a sukně
Modrá tylová sukně
Paruka
Síťka na vlasy pod paruku
Sprej na vlasy
Závoj
Kytičky do vlasů
Černá kytice
Bílé silonky
Peep toe lodičky
Prsten
Velký kus záclony rozstříhaný na mnoho menších částí :-)

LÍČENÍ:

Bílé oční čočky
Podkladová báze pod make up (Dermacol Satin make-up base)
Bílý makeup (Manic Panic Goth White)
Fixační pudr (Essence - all about matt)
Báze pod oční stíny (ELF - Eyelid primer - Sheer 7501)
Paletka stínů (ELF)
Balzám na rty (Korres - Plum)
Černá tužka na oči (Miss Sporty - Cat's eyes liner, Essence - Long lasting eye pencil)
Černé gelové linky (L'oreal)
Umělé řasy (Essence - frame 4 FAME, 01 volume lashes)
Kleštičky na řasy
Řasenka (Maybelline - Rocket Volum' Express)

+ na nehty: Černý lak/gel se třpytkami

S plánováním kostýmu jsem začala přibližně dva měsíce před Halloweenem. Tentokrát jsem se rozhodla, že si kostým nebudu objednávat jako loni (ZDE), ale vytvořím si ho sama podle svých představ. Důležité je vědět, za co chcete vůbec jít. Pak už to jde samo ;-). Já jsem si vybrala mrtvou nevěstu, kdy jsem ale jako předlohu nebrala přesně tu známou z filmu Tima Burtona, ale měla jsem jí pouze jako lehkou inspiraci s tím, že mám tenhle film opravdu ráda. Celkový vzhled jsem si spíš tvořila podle své fantazie. 

1) KOSTÝM
Vezmeme to od hlavy až k patě. Paruka byla tak trochu oříšek. Našla jsem si na internetu několik, které by se mi líbily. Nevím, jestli je po nich taková sháňka, ale všechny ty, co bych si vybrala, byly vyprodané. Rozhodla jsem se tedy pořídit trochu jinou a předělat si jí k obrazu svému. Samotná paruka byla taková šedo stříbrná a měla jsem v plánu jí udělat černý melír. Koupila jsem si proto i sprej na vlasy a s kamarádkou jsme se jednoho večera daly do práce. Musím říct, že to byla taková sranda :-). Tolik jsme se u toho nasmály, než jsme zjistily, že ta černá barva ze spreje je po celém bytě, i když jsme ho používaly přibližně deset cm nad zemí, stejně to bylo všude. Ale teda prča u toho byla, to se musí nechat :-). Pro lepší uchycení mých vlasů pod parukou, aby mi nikde nelezly, jsem použila speciální síťku.

Halloween
Paruka před úpravou
Halloween

Halloween costume
Závoj nejprve podstoupil důkladné zátěžové zkoušky :-)


Závoj a kytičky jsem si koupila zvlášť. Myslím, že k sobě ale skvěle pasují.

Halloween


Korzet se sukní jsem sehnala na Ebay. Byla to opravdu výhodná koupě. Pokud budete něco takového shánět, doporučuji se tam mrknout. Počítejte ale s tím, že balíček může dorazit klidně až za měsíc. Ke mně putoval až z Hong Kongu a ty tři týdny to opravdu trvalo. Trochu jsem se bála, jaká to bude kvalita, jak bude vypadat. Po otevření balíčku jsem byla ale velice mile překvapená. Obojí sedí úžasně a nemám, co bych vytkla. Možná jen to, že by mohl být o krapet vyšší a kolem prsou vytvarovaný, ale za tu cenu byl prostě skvělý.

Halloween costume


Pod černou sukni jsem si dala ještě tylovou spodničku. Původně jsem jí chtěla vynechat, ale s tím to vypadá ještě mnohem líp. Aspoň mně se to takhle moc líbí :-).

Halloween costume


Na nohy jsem si oblékla bílé punčocháče a obula jehlové lodičky s platformou, které jsem obmotala kouskem bílé záclony a zavázala mašli.

Halloween costume


Záclonu jsem použila i na různé doplňky k celkovému kostýmu - vázání na ruku, mašle na sukni, dozdobení sukně i korzetu.

Jakožto nevěstě mi nesměla chybět kytice, kterou jsem opět díky zácloně přetvořila k obrazu svému a prstýnek, který mi přivezla kamarádka na poslední chvíli, jelikož na něj jsem si vzpomněla teprve pár dnů před celou akcí :-).

Halloween costume


2) LÍČENÍ

Pokud používáte bílý makeup, je důležité, aby byl kvalitní (ostatně jako jakýkoliv jiný makeup :-)). Naivně jsem si koupila ten z ptákovin a pak jsem litovala. Takže jsem se v vzápětí mrkla po něčem lepším a narazila na makeup od firmy Manic Panic - Goth White. U nás je ale poměrně drahý, takže příště, pokud bych ho opět kupovala, mrknu se nejdříve na Ebay.

Halloween


Dále budete určitě potřebovat paletku s různými barvami stínů (hlavně modrými, černými a bílými), podkladovou bázi pod makeup a bázi pod oční stíny, fixační pudr, tužku na oči, řasenku, umělé řasy, kleštičky na řasy, pigmentovaný balzám na rty nebo rtěnku. Přikládám fotku produktů, které jsem použila já. Samozřejmostí jsou také štětce, bez kterých by to snad ani nešlo.




Nedílnou součástí celého vzhledu byly oční čočky. Už od loňska toužím po bílých, takže volba byla jasná. I když k mrtvé nevěstě by se asi hodily jiné. Je to ale můj převlek, podle mojí fantazie, tak ať si ostatní myslí, co si myslí, já si prostě vezmu bílé :-).


Halloween eye lenses


Naše modelka :-)

Nyní vás čeká celkový výsledný efekt a to ještě s jedním bonusem. Co by to totiž bylo za nevěstu bez ženicha! Ale pozor, následující záběry rozhodně nejsou určeny pro slabé povahy :-). 


Halloween

Halloween

Halloween
S mrtvým ženichem za zády :-)
Halloween

Halloween costumes
Na závěr jedna s mým mrtvým voodoo ženichem

Tak co tomu říkáte? Lekli byste se mě v noci venku :-)? A za co jste šli, nebo teprve půjdete letos vy? Těším se na vás u dalšího článku, který bude ještě jak jinak než s halloweenskou tématikou ;-).


10 komentářů:

  1. Ty se fakt tváříš, jak kdyby ti ta Carrie umřela :-D Měli jste to naprosto dokonalé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, Ellen, stačí říct a rázem se přestanu smát :-). Ono dělá hrozně moc to obočí. Jinak jsem byla po celý večer celkem veselá :-).

      Vymazat
    2. já bych spíš řekla uštvaná :-D

      Vymazat
    3. To je hold úděl hostitelky ;-)

      Vymazat
  2. parada uzasny kostym!

    Inak pozyvam na moje 4 vyrocie blogu a giveaway o GUCCI RUSH 75ML! tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky jak za pochvalu, tak za pozvání k giveaway. Mrknu ;-)

      Vymazat
  3. Super kostým! A ty čočky jsou luxusní třešničkou na dortu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-). Je pravda, že bez těch čoček by to prostě nebylo ono :-)

      Vymazat
  4. mrtvou nevěstu zbožňuju, dle mého jeden z nejlepších animáků vůbec :D
    A kostým je super, musím říct, že se ti povedl! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)