10. října 2013

Halloween 2012 - občerstvení ツ

Ahoj příšerky, vítám vás u pokračování mé halloweenské mánie :-). Jak už jsem minule nakousla, budeme se bavit o našem loňském Halloweenu, kdy jsme s přítelem vystrojili domácí oslavu a pozvali na ní své nejbližší přátele. Do jednoho článku by se ale všechno nevešlo a pokud ano, byl by tak dlouhý, že by to nikoho nebavilo číst. Proto jsem se rozhodla vytvořit tři díly, kdy první, dnešní bude o občerstvení, další o výzdobě a poslední o samotné párty a následné návštěvě místního klubu :-).

Nejprve bych začala Menu, které jsme si pro hosty připravili. K jeho vysvětlení bych měla dodat, že jsem byla převlečená za černou kočku a přítel za barbara.

Kočka ulovila a přitáhla; Barbar vyždímal a vypotil :-)





A co nám tedy černá kočka ulovila a přitáhla :-)?

UPÍŘÍ SMRT
Jak hezký název, jaká dobrota a jak jednoduché na přípravu ;-). Stačí vám trvanlivý salám, česneková pomazánka (trochu hutnější - pomazánkové máslo, česnek, sůl), nakrájená kyselá okurka a párátko. Salám zatočíte a vytvoříte takový trychtýřek, propíchnete párátkem, abyste ho zafixovali a připíchnete na okraj kousek kyselé okurky. Pak už jen zdobičkou plníte připravené "formy" pomazánkou. V podstatě můžete použít jakoukoliv pomazánku, která vám chutná. Pak už sice nepůjde o upíří smrt, ale určitě přijdete na jiný název, který bude vhodně korespondovat :-).

Upíří smrt


HALLOWEEN ZOO
Jedná se o zvířátka a strašidla vykrajovaná do zelňákového a listového těsta. Jelikož ale zelí nešlo jen tak lehce překrojit formičkou a vytvarovat, jak bych si představovala, výsledek nebyl tak dokonalý. Na těsto si připravte půl kila kysaného zelí, půl kila hladké mouky, 250 g sádla nebo jiného tuku a 3 lžičky soli. Z listového těsta jsem dělala dýně a hlavy, mákem jsem vytvořila oči a pusu :-). Před makováním obličeje a vložením do trouby nezapomeňte ksichtíky potřít žloutkem a trochu osolit. Foto dokumentaci mám bohužel tentokrát docela špatnou. Vlevo nahoře ale můžete postřehnout např. netopýra a to i bez nějaké velké fantazie :-).


Halloween refreshment


Moji pomocníci při vykrajování

KROTITELÉ DUCHŮ
Vypracujete si těsto na pizzu a připravíte pomodoro. Receptů na internetu najdete spoustu ;-). Pekáč vyplníte tenkou vrstvou těsta, pomažete rajčatovým pomodorem a navrch kladete to, co máte rádi. My jsme dali šunku, Poličan, kukuřici, trochu žampionů. Nejdůležitější je ale poslední fáze. Vykrojíte z plátkového sýru duchy a kladete na pizzu. Jako oči poslouží kousíčky černých oliv. Pak už jen stačí dát do pece a připravit tak jednoduchou, ale zároveň efektní část halloweenského pohoštění ;-).

Krotitelé duchů



PUMPKIN PIE
Dýňový koláč peču každým rokem. Zaprvé je mi líto vyhodit dužinu, kterou vydlabu při vyřezávání dýně. Zadruhé tento koláč k Halloweenu prostě patří a co je na něm nejlepší, že opravdu skvěle chutná! Recept na něj najdete ZDE. Je vyzkoušený, není nijak extrémně pracný. Prostě podle tohoto návodu ho určitě zvládnete ;-).

Dýňový koláč, Halloween


R. I. P.
Náhrobky ve skleničkách toť naše R. I. P. :-). Potřebujete několik stejných nízkých skleniček popř. skleniček na whisky. Připravíte si čokoládový pudink, který nalijete cca do 1/4, 1/3 skleničky. Na něj rozdrobíte hnědou sušenku nebo perník. Nejtěžší část je ta, kdy je třeba napsat rozehřátou čokoládou RIP na sušenku, kterou zapíchnete doprostřed skleničky do pudinku a "zeminy" :-). Šlo to blbě, i když byla v polevě nastřižená opravdu jen malá dírka. Takže pozor na to a vybavte se trpělivostí :-).

RIP


ZUBATÁ
Potřebujete červené jablko, kterému odstraníte jadřinec a nakrájíte ho na takové kousky, aby vytvořily tvar pusy. Snažte se a udělejte úzké, žádné špalky :-). Potom vnitřek pusy potřete jemným arašídovým máslem a mezi dva kousky jablka naskládáme malé Marshmallow, které poslouží jako zuby. Použili jsme různé barvy bonbonků, jelikož je Halloween a zářivě bílé zuby nejsou tento čas v módě :-).

Zubatá


Máme za sebou část s občerstvením pro hladové žaludky, následuje ta pro žíznivce :-). Jelikož jsem ale před rokem ještě nepředpokládala, že bych měla blog, nedokumentovala jsem všechno tak poctivě, jak bych měla. Takže některé drinky bohužel nejsou ani zaznamenané. Vlastně většina :-(. Člověk se prostě baví a nepřemýšlí nad tím, že by měl všechno fotit. Takže se předem moc omlouvám. Letos to napravím ;-). Jednotlivé nápoje vám alespoň popíšu.


A co nám tedy barbar vyždímal a vypotil :-)?

VÝPLACH KANÁLU
Jelikož přítel pracoval dříve jako barman, míchání koktejlů jsem nechala na něm a sloužila jsem pouze jako odborný dohled, ochutnávač a kritik :-). Prostě jsem dělala to, co mi jde nejlíp :-D. Nevím už úplně přesně, jaké měl tento koktejl složení, ale přibližně pomerančový/rybízový džus, Monin Curacao + jahoda, trochu smetany, bílý rum. Překvapení ve skleničce obstaral pendrek :-). U tohoto koktejlu jsme chtěli dosáhnout opravdu odporné šedé barvy, která se někdy podařila více, někdy méně. Ale hlavní je, že nám to chutnalo :-).

BUFO VIRIDIS
Latinský název pro ropuchu zelenou ... jaký tak mohl mít nápoj asi barvu? Pomerančový džus, modré Curacao, vodka? Zelená to může být ;-).


Bufo viridis



MRTVÁ NEVĚSTA
Černý nápoj vytvořený z Puschkinu Black Sun, kávy a kokosového Moninu podávaný v malých skleničkách na panáky.


ČERSTVÁ KREV (K DOSTÁNÍ U SOUSEDŮ)
Červené víno pojmenované tak trochu jinak :-).


PANENSKÁ KREV (POUZE V BYTĚ Č. 7)
Bílé víno. (Pozn. redakce: V bytě č. 7 tu noc nedošlo k žádné násilné smrti a přítomnost policie nebyla potřeba. Jen se tehdy záhadně zrodilo pár nových mladých upírek a bytová jednotka se pár týdnů na to uvolnila k pronájmu :-)).


VZTEKLÁ GÁBI
Hádejte, co nám tady chybí za nápoj? No přeci pivo! A proč Gábi? Gambrinus ;-).


Nějak mi najednou začalo kručet v žaludku a dostala jsem žízeň. Už se těším, až se za tři týdny zase po roce zakousnu do nějakého strašidla a spláchnu to pořádným žabincem, nebo jiným vábně vyhlížejícím nápojem :-).

Co vy, chutnalo vám ;-)? Baf a bu bu bu u dalšího článku, příšerky :-).


6 komentářů:

  1. už se těším na letošní, mám přichystaný kostým..poslal jsem ti fotku..:D

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeeee, ja dostala z toho hlad a to jsem certve po jidle, dostala jsem zizen a to uz leta vesmes alkohol nepiju :-)

    To bude toco :-D

    Koukam, prace si s tim davas dost. Asi jeste neco upecu. Co takhle anglicke maslove susenky a dozdobime? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě Ti bránit nebudu, pokud chceš přinést ještě něco dalšího :-). Ale myslím, že tamto Ti dá zabrat až až, ne ;-)?

      Vymazat
  3. Och, tak toto vyzera naozaj skvelo! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)