7. října 2013

My hair care

Ahoj holky a kluci, i když tentokrát hlavně ty holky, jelikož bude řeč o vlasových produktech a péči o vlasy. Ale proč ne, koho to zajímá, je zván ;-).

Má péče o vlasy, kde a jak bych jen začala ... dlouho, opravdu dlouho jsem hledala přípravky, které by mi vyhovovaly. Je pravda, že jsem nesahala úplně po nějakých profi, ale zkoušela jsem ty, co jsou běžně dostupné v drogerii. Momentálně mám z drogerky jen pár kousků, zbytek z internetu. A co tedy používám a jak jsem s tím spokojená?

Lady Allila



1) MYTÍ

Macadamia NATURAL OIL - Rejuvenating Shampoo
Tento šampon používám už téměř rok, tedy ještě mnohem dřív, než jsme si ho mohly vyzkoušet ze vzorečku v LadyBoxu :-). Viděla jsem ho tenkrát u jedné americké blogerky, která si ho hrozně chválila. No a jak to tak bývá, musela jsem ho mít :-). Šampon mi vyhovuje, krásně voní, je příjemný na vlasy a hezky je umyje a to i bez zatížení sulfáty a parabeny. Jen cena je trochu vyšší. Za kvalitní produkt jsem ale ochotná si připlatit a až spotřebuji tohle balení, kupuji znovu :-).



Balea Volumen Shampoo
Balea ... mnohými milována, mnohými nenáviděna. Já osobně proti ní nic nemám, i když poslední dobou spíš přesedlávám na její přírodnější DM sestru Alverde. Každopádně bych dříve nevěřila, že existuje šampon za cca 30 korun, který splní svůj účel a nevytvoří na mých vlasech neplechu. Ha! A tady je. Už ho mám skoro spotřebovaný, což je možná vidět i na fotce, jak je balení zmáčknuté :-).



AUSSIE 3 MINUTE MIRACLE Deep Conditioner
Koupila jsem si ho na obrovskou chválu některých blogerek, hlavně tedy PlumFoolery. Kondicionér je fajn, dokonce jsem si dokupovala i malé balení na cesty, ale je pravda, že jak je všude opěvovaný, člověk od něj čeká prostě zázrak. Ten se ale nekonal. Každopádně shrnuto a podtrženo - vlasy jsou po něm hezké, krásně voní a ráda do něj půjdu znovu, jen to prostě nebyl takový wow efekt, jaký bych čekala. Aplikátor je trochu jiný, než jsme zvyklé. Na doma ok, na cestu bych ale zvolila raději klasické zavírání, které ale jeho mini varianta má.

Conditioner


2) PÉČE

Macadamia NATURAL OIL - Deep Repair Masque
Masku jsem si koupila zároveň se šamponem. Měla by se používat maximálně dvakrát týdně, ale musím říct, že ani to zdaleka nesplňuji a flákám to :-). Masku si nanáším vždycky při koupeli, zároveň jí nechám působit a mezi tím se hezky čvachtám ve vodě :-). Ovšem kolikrát týdně si na to člověk vyhradí čas? Většinou jen rychlá sprcha. Takže nevím, jestli můžu objektivně hodnotit její účinky. Voní nádherně stejně jako šampon. Celkově je příjemná. Vždycky mám dobrý pocit, že jsem pro sebe něco udělala, když si jí nanesu :-). Myslím si, že regenerační maska by se používat měla, že si to neustále namáhané vlasy ať už každodenní úpravou, vlivem počasí, smogu atd. zaslouží. Tahle mi plně vyhovuje, takže u ní ještě nějakou dobu zůstanu a moje vlasy určitě nebudou proti :-).

Hair Masque


Biosilk - Silk therapy
Také hodně diskutovaný a doporučovaný opět PlumFoolery. U něj musím říct, že to je fakt pecka a ten už z koupelny snad nikdy nedám. Kolikrát se mi stávalo, že se mi třepily konečky. Ne, že bych teď nenašla vůbec žádný s rozdvojeným koncem, taky se stane. Hold když máte dlouhé vlasy, občas docela trpí. Tenhle olejíček je ale moje záchrana. Od doby, co ho používám (po každém mytí nanesu malé množství hlavně do konečků), mám vlasy o mnoho mnoho lepší. Bavila jsem se o tom i s mojí kadeřnicí a je to prý poznat ;-). Neříkám, že neexistují jiné dobré oleje na vlasy. Tenhle ale zabírá mně a už ho nedám z ruky. Je jasné, že to je investice. Taky bych si nekoupila bez vyzkoušení hned něco třeba za 600,-. Zajděte do Douglase, mají tam asi za 50,- malou lahvičku, která mi vydržela docela dlouho a vyzkoušejte ho. I když teď mě napadá, že Biosilk byl už také v LadyBoxu. Každopádně ne všichni ho odebírají. Ti, kdo ještě neměli tu čest, určitě doporučuji. Vyzkoušejte malé balení a uvidíte. Mně to teda opravdu pomohlo a nadchlo :-).



3) STYLING - PŘÍPRAVKY

Lak na vlasy - PANTENE PRO-V
Laky od Pantene používám už docela dlouho. Vyzkoušela jsem x druhů a momentálně je mým velkým pomocníkem tento, ke kterému nemám výhrad. Co mi ale hrozně moc vyhovuje, tak je samotný sprejový aplikátor. Jednou jsem totiž od někoho dostala Welaflex a ten místo toho, aby sprej hezky rozprášil na mikročástice, dělal takové velké kapky a to mě neskutečně vytáčelo :-). Takže podobný aplikátor jako má Welaflex už nikdy více.

A když už má Pantene hrdě napsané Volume na obalu, opravdu to funguje? Podle mě jsou laky z drogerky většinou na jedno brdo :-). S Pantene jsem spokojená, když si ho nastříkám do vlasů, tak opravdu objem dodá aspoň na určitou dobu. Ale třeba mezi různými laky od Pantene jsem rozdíl nijak zvlášť nepoznala. Spíš mi přijde, že tam vždycky jen nalepí jinou nálepku, aby si získali více zákazníků :-).



Tužidlo Cat Walk by TIGI
Toto tužidlo jsem si původně kupovala na kulmování vlasů, aby lokny hezky držely. Časem jsem ho začala používat po každém mytí, i když kulmovat zrovna nehodlám. A jak mi vyhovuje? Je super! Vlasy jsou takové poslušnější, nejsou rozlítané. Ale musím podotknout, že pak určitě vyfénovat. Celkově poslední dobou si vlasy raději po umytí vyfénuju. Přijde mi, že jsou pak upravenější, lepší. I když dřív jsem to měla naopak. Raději jsem je nechala uschnout přírodní cestou. Ale hold časy se mění :-).



Bed Head by TIGI -  Totally Baked
Přiznám se, že tady u toho výrobku jsem trochu v rozpacích. Mám ho doma už ... no přes půl roku určitě. A kolikrát jsem ho použila? Jen jednou :-)! Důvod je asi ten, že mé první potykání si s touto objemovou pěnou na vlasy nebylo zrovna nejlepší :-). Chystala jsem se na jednu celodenní akci a chtěla jsem být krásná a ještě krásnější. A jelikož jsem měla tuhle pěnu novou, musela jsem jí hned vyzkoušet. Prostě nemůžu použít staré a osvědčené tužidlo, když někam chvátám a musím stihnout autobus. Místo toho ozkoušet novinku. Joo, to jsem si dala. Asi jsem ho použila moc, ale prostě moje vlasy nevypadaly umyté, krásné, plné objemu. Vypadaly, jak kdybych si je nemyla několik týdnů. Jak kdybych si je polila sladkou šťávou ... tak nějak bych to přirovnala. Prostě katastrofa! Ani culík to nespravil, nic. Takže hezky 5 minut před odchodem vlasy znovu umýt a celý proces opakovat. Tentokrát už bez zázračného Totally Baked produktu. Ven jsem vyběhla s napůl mokrými vlasy v culíku. Akci jsem nakonec stihla, i když na mě museli chvíli čekat. Na mě, která je všude radši ještě tak 15 minut dřív! Jak vidíte, moje první osahání tohoto produktu nebylo nic moc a od té doby jsem se ho bála použít :-). Asi mu dám ještě jednu šanci. Pokud neuspěje, buď letí do koše, nebo k nějakému odvážlivci, který ho bude chtít zkusit :-)

TIGI


Schwarzkopf - got2b Heat protection
Sprej na ochranu vlasů vystavených vysokým teplotám. Co k němu říct ... používám ho hlavně při kulmování. A jestli funguje? Věřím, že jo. Popravdě bych do ruky nevzala kulmu, pokud bych neměla vlasy ošetřené nějakým takovýmto přípravkem.

Schwarzkopf, Heat protection


Suchý šampon Bed Head
Tady jsem si nebyla jistá, zda ho zařadit do prvního bodu, nebo až sem ke stylingu :-). Protože ho ale nepoužívám běžně při mytí, ale spíš jako takovou záchranu, když se mi vlasy nazdají už tak svěží, jako byly hned po umytí, přiřadila jsem ho až do tohoto bodu. Co mi na něm vyhovuje je to, že nebarví. Nemá tu hroznou bílou barvu, jak to často u suchých šamponů bývá. Že by to byl ale zase až takový zázrak, to se mi nezdá. Vůně teda hrozná, pokud se to dá nazvat vůně. Jestli si ho znovu koupím, o tom budu ještě uvažovat. V merku bych měla suchý šampon od Lee Stafford. Tak uvidíme :-).



Bed Head by TIGI-Sugar Dust/got2b volumizing styling powder
Pudr do vlasů ... jeden čas taková novinka a každý ho musel mít, nebo aspoň vyzkoušet. Tenkrát jsem si koupila ten od got2b, na který běžela reklama v televizi v jednom kuse. Časem jsem přesedlala na "lepší" Bed Head. A rozdíl? Osobně žádný nevidím a vlasové pudry už moc nepoužívám. Ano, chtěla jsem je zkusit, ale připadá mi, že volume efekt je jen chvilkový. Pak mám vlasy spíš takové zplihlé. Když použiji pudr do vlasů, furt si je musím načechrávat. No, prostě ho mám doma, ale nepoužila jsem ho už jako dobu. Teď je začátek října ... minimálně celé léto. Poslední dobou si spíš vystačím s lakem na vlasy, který do vlasů nastříkám a tím jim dodám objem. A funguje to mnohem víc než všechny tyhle pudry dohromady :-).

got2b


Missha Designer Wax
Tento vosk/krém jsem si koupila hlavně kvůli zkrocení "bejby" vlásků :-). Podle mě nesplnil účel úplně tak, jak bych si představovala. Nicméně doma ho pořád mám a čas od času použiji. Krásně a i docela intenzivně voní ;-).

Natural Wave


Věci dávno zapomenuté a nalezené při focení pro tento článek :-):

L'oreal - sprej na ochranu vlasů při žehlení
Tento sprej jsem používala hlavně v době, kdy jsem si pravidelně žehlila celé vlasy. Jelikož jsem už ale po 27 letech mé existence konečně pochopila, že nemá cenu jim diktovat rovnost, že si stejně budou dělat, co chtějí, žehlím si už pouze "ofinu", prostě ty přední vlasy, které jsou ještě celkem poslušné a drží. A na to, že je jednou, dvakrát přejedu žehličkou, většinou žádný přípravek nepoužívám. Takže tento sprej leží ladem na poličce a nebýt tohoto článku, úplně bych na něj zapomněla :-).

Hot Straight, Straight Spray

L'oreal - Hot Straight
Opět přípravek na ochranu vlasů při žehlení. Taktéž už nepoužíván, ale s velkým překvapením jsem ho objevila opět díky tomuto článku, tak jsem si řekla, že vám nastíním mou vlasovou minulost :-). Jak jsem již zmínila, dříve jsem se marně snažila zkrotit mé vlasy a narovnávat a narovnávat. Dnes už je nechávám žít vlastním životem. Tento krém jsem nepoužila minimálně rok ... no ruku na srdce, bude to dýl :-).

Studio Hot Straight


L'oreal - pěna na vlasy pro objem
Nyní přichází největší zklamání, které jsem kdy při mé péči o vlasy zažila. Jsem majitelkou jemných vlasů, a rozhodně se z toho neraduji. Člověk se s tím ale musí naučit nějak žít a tak jsem zkoušela všechno možné, co by mi pomohlo, co by mým vlasům dodalo objem. Četla jsem na internetu recenze a vybírala, jaký přípravek si koupím. Nakonec jsem se rozhodla pro tento od L'orealu z řady Professionnel. Ano, zní to profi, recenze celkem dobré. To bude určitě pecka! Jó pecka ... několikrát jsem ho použila, ovšem ani jednou, opravdu ani jednou jsem nepoznala nějaký jeho účinek. Natož, že by měl dodat extra objem? Čekala bych aspoň nějaký rozdíl oproti tomu, když si do vlasů nenanesu nic. Ne, ani malá známka objemu, natož zázrak se nekonal! Našla jsem to doma zahrabané úplně vzadu za všemi produkty. A zase jsem si vybavila, jak jsem byla naštvaná. Nevím, když jsou na to dobré recenze, proč mně to vůbec nefunguje? Hold každý je jiný a vyhovuje mu něco jiného. Každopádně to jde z domu! :-)

Volume 3


Pantene - Tužidlo na vlasy
Tužidlo, které díky tomu od TIGI už nepoužívám :-). Ale bylo součástí mé úpravy vlasů po dlouhou dobu. Člověk ale musí zkoušet nové věci. TIGI mi skvěle vyhovuje, neříkám ale, že se k tomuhle už nikdy nevrátím.


Volume Styling Mousse


4) HŘEBENY

Tangle Teezer
Prostě ... můj milášek :-). K vlasům je mnohem šetrnější než obyčejný kartáč a jeho kompaktní balení je super i na cesty. Používám ho ve dne, v noci, doma i na cestách a jsem 100% spokojena :-).



Tupírovací hřeben
Klasický hřeben, který netřeba popisovat, každý ho zná :-). K úpravě vlasů je to nezbytnost a najde využití nejen při tupírování.


5) STYLING - ELEKTRO

Fén - ROWENTA Hair protector
Pomocník, bez kterého bych nemohla existovat. Ten můj už patří opravdu do fénového důchodu :-). Od kolika ho jen mám ... no přibližně nějakých deset let! A pořád funguje. Jen má trochu pochroumaný kabel, ale jinak jako štramák za mlada :-). Spokojenost a asi ho nevyměním dokud nedoslouží.

Hair Dryer

Žehlička na vlasy - Rowenta Respect
K ní taky nemám co vytknout. Dá se nastavit teplota, což spolu s keramickým povrchem a ionizátorem byla podmínka při koupi. Většinou si vlasy nežehlím celé, nemá to cenu. Přes den se mi prostě zkroutí a nedej Bože, když je venku vlhko. Takže žehličku většinou použiji na ofinu, která je jinak většinou taková netvárná a zkroucená. Jó moje vlasy, občas z nich fakt rostu :-).




Kulma na vlasy - Remington
Vyhovuje mi na ní její povrch a průměr, protože jsem sháněla spíš něco na velké lokny. Původně jsem myslela, že jí využiji mnohem častěji, než tomu nakonec je. Ale proč bych si měla kulmovat a zatěžovat vlasy každý den. Samy od sebe se mi trochu vlní a kulmu použiji většinou jen tehdy, když se chystám na nějakou akci. Byla k ní přiložená i rukavice proti popálení. Neměla jsem jí na sobě ještě ani jednou. Pro mě asi zbytečnost, když si člověk dává pozor :-).



Na závěr jeden tip od mé oblíbené blogerky:
Dlouho jsem bojovala s rozlétanými a nepoddajnými vlasy. Určitě je to jedno s druhým, co se týká vlasové péče, úpravy atd., ale díky Michelle jsem si začala sušit vlasy ne ručníkem, ale obyčejným bavlněným tričkem, které jsem sebrala příteli :-). Opravdu nevím, jestli je to jen tímhle aspektem, ovšem vlasy mám teď o mnoho procent lepší a už nejsou tak divoké, jako tomu bývalo dřív. Pokud chcete, vyzkoušejte. Nic vás to nebude stát a třeba budete stejně mile překvapené jako já ;-).


No to je zase dlouhatánský článek :-). Ale tak nemohla jsem vynechat přece ani jedno. Když už o něčem píšu, tak pořádně :-). Mějte se krásně a pokud máte nějaké své osvědčené vychytávky, pochlubte se do komentářů. Jsou tu od toho, aby se do nich psalo, tak se nebojte :-).

8 komentářů:

  1. no tééééda, to je věcí.
    Já si vlasy až na výjimky nefénuju, ale ta kulma i žehlička se mi moooc líbí.

    Pudr do vlasů mám taky, ale jestli jsem ho použila jen jednou a leží mi tu tak dva roky?

    Teezer mám taky a hádej jaké barvy :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžovej určitě nebude! :-D

      Vymazat
    2. Zrovna na potvoru je :-) ja koupila cerny a ruzovy..v domneni, ze si ruzovej vezme kamaradka a ona mi vzala ten cernej, za cenu 265kc mu vsak barva byla odpustena

      Vymazat
    3. Ale je mi jasný, že každý den při česání vnitřně trpíš :-D

      Vymazat
    4. Slintam blahem :-) pripomina mi detsvi, kdy nas cesala babicka treba pul hod

      Vymazat
    5. Taky to miluju a zároveň mě to uspává :-). Takže pokud se mě budete chtít na Halloweenu zbavit tak víš, jak na to :-D.

      Vymazat
  2. tak konečně se mi podaří sem napsat..:D
    ten olejíček asi budu muset vyzkoušet. :) jinak spousty přípravků, se kterými máš i t yzkušenosti tak mám i já a většinou žádná sláva. Já teď přesedlala na profi šampony od Loreal profi nebo ja kse to jmenuje.. Je to na hodně poškozené vlasy a můžu říct, že zatim fakt super..:)
    a ten hřebínek mám teprve asi týden a nemůžu se ho nabažit. Fakt je tam vidět veliký rozdíl, Nevytrham si tím tolik vlasů.

    a mimochodem-perefktní články..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Markétko :-)! Jak za komentář, tak za pochvalu ;-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)