23. ledna 2014

I want you to LOVE YOUR BODY!

Zdravím všechny příznivce zdravého životního stylu!

Chtěla bych vás informovat o novinkách na mém blogu. Ti, kdo sledují mé stránky na Instagramu (ZDE), tak už si asi všimli, že se poslední dobou hemží samým ovocem, zeleninou a různobarevnými home made džusy :). Rozhodla jsem se s vámi podělit o můj nový životní styl, který jsem započala loni v létě, zimní období ho nakrátko přerušilo, ale díky teplému a téměř jarnímu lednovému počasí, které u nás donedávna panovalo, si mé tělo opět řeklo o pořádnou dávku vitaminů připomínající slunné léto. 

Předem chci upozornit, že rozhodně nejsem žádný nutriční terapeut a odborník v rámci stravování. Budu ale ráda, pokud budu moci svým životním stylem inspirovat ostatní a pomoci jim tak mít rádi své tělo a hlavně sami sebe. 

I want you


Neříkám, že jsem ortodoxní zastánce pouze zdravé výživy. To v žádném případě :). Miluju pizzu, čokoládu, různé tučné sýry, klasický český smažák, hranolky, tatarku, na Vánoce cukroví, bramborový salát a podobně. Dál bych ještě mohla vyjmenovávat dlouhý seznam :). Tvrdím ale, že všeho s mírou. Rozhodně si nic nezakazuji. Když mám chuť si před spaním dát čokoládu, dám si jí. Zároveň se ale snažím mému tělu dopřát potřebné vitamíny, minerály, vlákninu díky čerstvému ovoci a zelenině (nejlépe bio nebo alespoň od místních farmářů), nebo např. nahradit sladkou sušenku k svačině oříšky a sušeným ovocem. 

Už po pár dnech určitých změn ve stravovacích návycích poznáte rozdíl. Zároveň do toho zařadit sport a máte vyhráno :). Já sama přiznávám, že bych sportu mohla věnovat víc a taky bych hrozně ráda. Ovšem znáte to. Práce práce práce a na cvičení nezbyde čas. Jsem ráda, že zvládám jednou týdně pilates, i když bych chtěla zkusit např. alpinning. Doufejme, že se v tomto roce zadaří :).

A proč tohle všechno a jak vlastně název vznikl? Myslím si, že mít rád sebe sama je hrozně důležité. A to neberte nijak špatně, egoisticky. Dopřát svému tělu něco navíc, nejen brát, ale zároveň mu i dávat. Smířit se se svým tělem, naslouchat mu. Není to sice jednoduché, ale věřím, že to půjde. I já sama s tím stále bojuju. A jaká ženská taky ne, že jo :). To je furt "Tady bych potřebovala něco ubrat, tady zase přidat". Dost! Budu se zároveň s vámi snažit vnímat lépe vlastní tělo, jeho potřeby a dopřát mu nějaký ten bonus navíc, který by měl být vlastně úplně přirozený a normální.

Ráda bych tuto sekci blogu zaměřila na čerstvé domácí džusy, smoothie, různé saláty, cereálie apod. popř. cvičení. Uvidím, jak to půjde časem a kam se to všechno bude ubírat :).

Doufám, že vám mé články budou přínosem a inspirací k menší či větší úpravě životního stylu a budu ráda za každý váš nápad, připomínku, myšlenku, fotku, článek, kterým se budu moci inspirovat i já, a který mě popostrčí zase o kousek dál :).

Tak co, půjdete do toho se mnou ;)?

P. S. I WANT YOU TO LOVE YOUR BODY!

With love
Lady Allila
○•○

8 komentářů:

  1. No nádhera, hned bych si dala nějaky čerstvý smoothie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty koktejly a smoothie vždycky připomenou léto - teplo, sluníčko, relax a úžasný voňavý ovocný/zeleninový dobroty. Hlavně ty ovocný smoothie mi dokážou i tak krásně provonět byt. Fakt, kam se na to hrabou všelijaký osvěžovače vzduchu, když stačí např. pár čerstvých jahod a meruněk. Jo jo, na smoothie se taky dostane ;).

      Vymazat
  2. Už se moc těším. Džusy i to ostatní mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc práce, málo času. Potřebuju nějak ten den nafouknout :). Touhle dobou už jsem chtěla mít přidanej minimálně jeden článek o džusech. Už je ale aspoň rozepsanej :).

      Vymazat
  3. Sem si na ten článek musela vzít křupky... jsem se bála co to bude za zdraví :-)
    Asi tedy nějaký ten džušík možná i zkusím, i když s mojí "alergií" na zdravý životní styl to vidím na jeden pokus a ende na další rok :-D

    Ale kdyby sem jarda postnul nějaký jeho další drink.... to bych se nezlobila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle máš skoro jako ten halloweenskej :-D. A jestli chceš, přidám ti tam panáka vodky, pokud ti jde o tohle. A bude spokojenost na obou stranách :-D.

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)