18. ledna 2014

TRIXIE: Fresh Flow Deluxe ••• Vodní fontána pro kočky a psy

Všechny vás vítám u dalšího článku! 

Dneska bych se s vámi chtěla podělit o mé dojmy ohledně vodní fontánky pro kočky a psy, kterou té naší kočičí vládkyni všech moří přinesl Ježíšek :). Ze začátku to vypadalo, že jí je nějaká fontánka úplně putna, a že se rozhodně nevzdá toho pohodlí, když si nakráčí do koupelny, zdlouhavou kočičí sirénou si přivolá jednoho z obyvatelů bytu a nechá si pustit vodu z kohoutku, která je čerstvá, studená a prostě delikátní. Sice jsem jí tak první dva týdny neviděla z fontánky pít, zároveň bylo ale náramně podezřelé, že už se nedožaduje občerstvení v koupelně. Tím pádem bylo více než jasné, že chodí pít natajňačku, abysme jí neviděli :). Každopádně jednoho dne se asi přestala hlídat a prostě začala způsobně využívat již zmíněnou fontánku jako hlavní pitný zdroj. Paničku tím moc potěšila, jelikož taková fontána není levná věc a ta představa jen tak vyhozených peněz jí přišla skandální :).

To bylo asi tak na úvod a můžeme se pustit do bližšího seznámení, technických parametrů a čísel :). Ne, nebojte, všechno hezky z mého, tedy laického hlediska.

Fresh Flow Deluxe

Proč jsme fontánku pořídili?
Jelikož ta naše trubka kočičí prostě nepije vodu z mističky a dopřává si jedině čerstvou tekoucí, rozhodla jsem se zainvestovat do nějaké té kočičí fontánky. Když jsme doma, není problém jí vodu pustit, to je fakt. Ovšem kolikrát člověk přijde večer utahanej jak kotě, za chvíli jde spát a kočka si zrovna v tu chvíli nevzpomene. Nebo jsme na dovče a ke kočičí aupair prostě nemá tak důvěrný vztah a neřekne jí "Pusť mi vodu", takže pak po týdnu dorazíme domů a ona pije půl hodiny úplně vyšťavená a žíznivá. 

Jak jsme vybírali?
Důležitým hlediskem bylo, aby voda zůstávala v nádobce i po odpojení z elektřiny. Jelikož jsou i takové, které mají zásobárnu uvnitř a nahoru jen tryská voda, která po odpojení spadne zpátky a zvíře se k ní nedostane. Dále jsem zvažovala spád vody - jestli něco na styl kohoutku, nebo spíš skluzavky :). No, to je vysvětlení jak pro blbý, ale určitě to z toho lehce pochopíte :). Nakonec jsme vybrali variantu č. 2, která je prý určená i pro bázlivé kočky, jelikož je tichá, voda tolik nešplouchá.

Vítěz výběru: TRIXIE - Fresh Flow Deluxe

Fresh Flow Deluxe

Fresh Flow Deluxe
Balení obsahuje dva filtry. Jeden instalujete rovnou do fontánky, ten druhý je náhradí. Filtr stačí při čištění fontánky pouze opláchnout. Pokud by se stalo, že už je hodně zanesený, vyměnit. V nabídce obchodů najdete k dokoupení samostatné filtry. My zatím po necelém měsíci používáme stále ten první.

Fresh Flow Deluxe

A spokojenost? Osobní názor?
Za mě musím říct, že je to super nápad. Opravdu jsem se ze začátku obávala, že z toho pít nebude, ale na druhou stranu mě hrozně lákalo to zkusit, aby se prostě mohla napít kdykoliv si zamane a nemusela čekat, až přijde někdo domů. 

Instalace ...
... nebyla nic těžkého a aspoň měl přítel na pár minut o zábavu postaráno. Taková hračka :).

Fresh Flow Deluxe

Fontánku kolikrát i vypínáme, aby neběžela zbytečně 24/7. Nevím, jestli je to zrovna tímhle, ale vždy přibližně po týdnu se začne tvořit na hladině špinavý okraj. Takže je potřeba jí cca jednou za ten týden vyčistit. To jde ale celkem rychle, jen se k tomu hold člověk musí dokopat, což je možná ten největší kámen úrazu :).

Hlučnost ...
Samozřejmě je slyšet, že je přístroj zrovna v provozu. Čerpadlo přečerpává vodu a úplně bez zvuku to nejde. Není to ale nic hrozného.

Co se týče používání a provozu, obojí zcela jednoduché. Prostě zapnout do zásuvky a je hotovo. Jen je důležité nenechat motůrek běžet naprázdno, ale to je podle mě každému jasné.

Návod není v ČJ!
Možná by někomu mohlo vadit, že návod k použití není v češtině. Můžete si ale vybrat z anglické, německé, francouzské, italské a španělské varianty. Přikládám ukázku ve dvou nejčastějších jazykových mutacích.

Fresh Flow Deluxe
Pro angličtináře ...

Fresh Flow Deluxe
Pro němčináře ...

Varianty ...
Ještě bych zapomněla zmínit velikost - ty jsou na trhu dvě. Jelikož máme doma jenom jednu kočku, stačí ta menší, tedy na 3 litry. Samozřejmě pokud doma máte kočičí ZOO, nebo třeba většího psa, protože fontánku můžou samozřejmě využívat i pejsci, bude se hodit ta větší.

Shrnuto a podtrženo ...
Jsem ráda, že po dlouhém hledání a vybírání jsme našli favorita, který je u nás opravdu využívaný. Vždy mám neskutečnou radost, když k fontánce ta naše chlupatina přijde a začne pít. Můžu tedy fontánku Fresh Flow Deluxe od TRIXIE s klidným svědomím doporučit. Když z ní pije náš kočičí strašpytel, tak už snad nemůže existovat zvíře, které by se jí bálo :). 

Na závěr ještě pár fotek:

Fresh Flow Deluxe
Zkoumáme novou krabici ...

Fresh Flow Deluxe
... hezky ze všech stran

A jedno video :)





Co vy a vaši zvířecí miláčkové? Máte s podobnou fontánkou taky zkušenosti, nebo u vás problém tekoucí vody není aktuální :)?

Těším se na vaše komentáře a přeju krásný zimní den ;)!

Lady Allila

P. S. V případě jakýchkoli dotazů ohledně fontánky se na mě neváhejte obrátit, ráda zodpovím. Je možné, že jsem třeba nezmínila něco, co by vás zajímalo. Takže se klidně ptejte ;).


4 komentáře:

  1. maybe we can follow each other? let me know! <3
    shootingdiamond.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle si chtějí koupit naši (mají 3 kočičky) a mně to přišlo jako mrhání penězi, ale koukám, že kočičku to dost baví soudě dle videa :D Koukám, že se ot čistí jednou týdně, to je vážně rozdíl oproti misce, kterou člověk čist kolikrát i dvakrát denně. Článek budu muset naším ukázat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče čištění, tak záleží, jak rychle se fontánka zanese. Podle mě více koček = čistit častěji :). A taky by bylo asi znát, pokud by fontánka běžela fakt 24 hodin a voda by stále cirkulovala. Každopádně rodičům můžu s čistým svědomím doporučit. A pokud mají kočky tři, určitě bude plně využívána a vytížena :).

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)