17. září 2013

Welcome to Bratislava!

Bratislava ... město, které se mi nejprve zdálo tak nějaké všední a obyčejné, se mi během našeho pobytu začalo jevit v mnohem barvitějším světle a dostalo se mi pod kůži. Ale hezky od začátku :-).

Zdroj obrázku (před úpravou): http://vindeling.com/

Druhý týden v září jsme podnikli s přáteli cestu do slovenské metropole Bratislavy. To jsme ještě nevěděli, co vše nás tam za milé i nemilé věci čeká. Výlet totiž zkomplikovala nemoc jednoho ze členů zájezdu, dokonce i návštěva nemocnice. Ale nebojte, naštěstí to dobře dopadlo. Jen hold pobyt neprobíhal přesně podle našich představ. Dokonce nám kromě posledního odjezdového dne nepřálo ani počasí. No líp jsme si vybrat nemohli :-). Ale když už jsme tam, nějaký déšť nás přece nezastaví a nebudeme kvůli tomu sedět celé dny na hotelu.

Myslím, že omáčku kolem můžeme vynechat a půjdeme rovnou k věci :-). 

1. Ubytování

Naším přechodným domovem se na tři noci stal Hotel Viktor. Podle mě krásný hotel za rozumnou cenu. My jsme navíc využili nabídku serveru Megabon, takže náklady na pobyt se snídaní a parkováním v podzemních garážích byly opravdu příznivé :-). 

Vstupní hala
Snídaně u Tiffanyho ... teda u Viktora :-)
Naše ložnice i obývák dohromady :-)
Není nad zábavné pořady v televizi :-)
Autoportrét se šnekem a hromadou životně důležité kosmetiky :-)

Srandiček už bylo dost, jde se na hrad :-)!


2. Bratislavský hrad + centrum

Bratislavský hrad a staré centrum jsme nejprve prošli během jednoho odpoledne. Z důvodu zimy a častého deště jsme se uchýlili do místní kavárny a pak na pozdní oběd do Staroslovenské krčmy na pravé slovenské halušky a vynikající plněné knedlíky. Ještě bych málem zapomněla na krémovou česnečku podávanou v chlebovém bochníku :-). Druhý den jsme se do centra vydali s přáteli, ale déšť si nedal říct. No jo, co naděláme.

Na hrad!
Omrknout nádvoří
S Ufem za zády
Selka jak má být :-)
Lákavé pokušení ... tak kterou?
Pan Kanálník :-)
Praha 290 km
To by bylo, abych si na Slovensku nedala pravé bryndzové halušky se slaninou. Mňam!!!

Prší prší, jen se leje

Luxusní!

3. CIRQUE DU SOLEIL - ALEGRIA

Pro ty, kdo vůbec netuší, o co se jedná, najdou hezký popis např. na stránkách ČT. Už před nějakou dobou, kdy jsem viděla poprvé jejich video na YouTube, jsem byla vystoupením ohromená. Přesně podle mého gusta, můj šálek čaje. Nikdy jsem však netušila, že se na toto představení dostanu. Prostě dech beroucí podívaná, která opravdu nemá konkurenci! 

Když jsem se dozvěděla, že vystupují v Bratislavě, snažila jsem se dát věci do pohybu tak, abych se tam mohla podívat. A nakonec se povedlo! Opravdu všem moc moc moc doporučuji. Jedním slovem NÁDHERA! Alegria spolu s Apassionatou, kterou jsem navštívila loni v zimě, byly dvě nejkrásnější podívané, jaké jsem kdy zažila.

Na stadionu se nedalo bohužel natáčet ani fotit. Proto přikládám video z internetu. Můžu se na to koukat pořád a pořád dokola a ne a ne se nabažit :-). A ta hudba! 



4. Výlet lodí na hrad Děvín

Jak už jste si mohli všimnout, miluju výlety lodí :-). Proto ani nyní plavba nemohla chybět. Tentokrát jsme se vydali z přístavu v centru Bratislavy na hrad Děvín a zpět.

Nahoře na lodi, kde jsme seděli cestou na Děvín, to pěkně
profukovalo a byla opravdu zima. Teplý čaj byl nezbytností.
Není tu něco špatně? :-)
Děvín, slovensky Devín
Ano, labrador nás velice pobavil :-)
A zpátky na loď

5. UFO

Ano, takhle se opravdu jmenuje vyhlídková věž s restaurací tyčící se u bratislavského mostu SNP. Původně jsme si plánovali navštívit i nóbl restauraci uvnitř, kde vaří známý šéfkuchař Collin Brown. Chtěli jsme ale stihnout západ slunce, který je odsud opravdu nádherný a zrovna jsme přijeli z výletu lodí. Na nějaké převlíkání a čančání už nebyl čas :-). Takže jsme se nakonec podívali jen na vyhlídku nad restaurací a poté pokračovali zažít noční Bratislavu, která má teda v noci opravdu své kouzlo. Ty kavárny, restaurace, živá hudba, osvětlené uličky ... v noci je snad krásnější než ve dne.

Večerní pohled na hrad
Západ slunce byl z Ufa opravdu krásný, prostě romantika :-)
♥ Mexican cuisine 
Dezert, svařák (to už je u mě fakt znamení, že je zima) a živá hudba ;-)
6. ZOO Bratislava

V den odjezdu se počasí umoudřilo a my jsme využili posledních pár hodin v Bratislavě návštěvou místní ZOO včetně Dino parku. 

Tak kam se vydáme?
ZOO - výběr z fauny :-)
ZOO - výběr z dino :-)

A co říci závěrem? I přes některé negativní události, které nás potkaly, jsme se všichni shodli na tom, že to bylo nakonec fajn. Hold jsou věci, které neovlivníme. Já se do Bratislavy zase někdy ráda podívám a spojím to opět s nějakou zajímavou akcí, která se tam bude konat. Uvidíme, co to bude příště :-).

A na vás se těším u dalšího článku! Snad si ještě užijeme babí léto, které doufám, že přijde. Mějte se, smějte se a nenechte se zakabonit špatným počasím ;-).

Byli jste také v Bratislavě? Užili jste si jí? Podělte se o své zážitky a nechte mi koment dole. Ráda si o tom přečtu ;-).

8 komentářů:

  1. Tedaaa, to byl super vylet.

    Co vlastne ten kamarad?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka ... a už je jí líp, díky za optání :-)

      Vymazat
  2. Moc hezký článek. Musel to být super výlet, hotel vypadá krásně. O Cirque du Soleil jsem hodně slyšela a byla bych ráda, kdybych mohla někdy vidět na vlastní oči :) super fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Suzanne :-). Představení bylo opravdu luxusní a za ty peníze to určitě stálo. Je to fakt zážitek. Jestli budou zase vystupovat někde poblíž, určitě se tam vydej. Nebudeš litovat ;-)!

      Vymazat
  3. Alčí, krásný a je dobře, že jste si to užili i přes "nepřízeň osudu" a věřím, že nakonec zvítězí pozitivní mysl nad nemocí:)
    Zdraví Háňa Mat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, to mě těší, že Tě tu vidím :-). S nepřízní osudu je třeba bojovat. Člověk se nesmí jen tak dát ;-).

      Vymazat
    2. Mě těší, že jsem pochopila, že můžu odpovědět jako "anonymní", páč jsem se ti snažila napsat už delší dobu, ale nešlo mi to, páč jsem asi fakt blond:-D
      Přesně tak, člověk se nesmí jen tak dát a pak lze vyhrát v čemkoliv! A pokud někdo má nějaké trable, tak věřím, že v tvé blízkosti se ty trable zdají být poloviční:)

      Háňa Mat

      Vymazat
    3. Haní, lepší pozdě, než-li vůbec :-). Jsi prostě moje krasavice inteligentní a přijdeš na všechno ;-). A jestli se se mnou zdají trable být poloviční? To se spíš zeptej ostatních, ze svého pohledu nemůžu objektivně hodnotit :-D.

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)