2. února 2014

• Má závislost a vášeň zvaná pilates •

Ahoj všichni :)

Dneska vám povím něco o tom, jak se ze mě postupem času stal absolutní závislák na pilates :). Všechno ale hezky od začátku. Pilates mě dříve v životě nijak extra nelákalo. Bylo spoustu jiných sportů, které přitahovaly mou pozornost daleko více. Ovšem jak málo stačí ke změně názoru, k náhlému zvýšení zájmu a realizaci první hodiny, od které nyní uběhl již rok a já jsem do tohoto úžasného cvičení zažranější než na začátku :).

ZDROJ
Pilates u moře? Hmm, to musí být fajnová záležitost ;).

Byly jsme takhle jednou s kamarádkou na výletě v Praze, den super, parádní, spousta fotek. Ovšem doma si je tak prohlížím a u jedné jsem se úplně zděsila. Ten hrb! Opravdu shrbená jak dvěstěletá babča pracující celý život na poli. Rozhodla jsem se, že takhle dál ne, že s tím musím něco dělat. Posílit celkově svaly, hlavně zádové a už nikdy více se nehrbit! Ano, nebýt té osudové fotky, asi chodím jako Quasimodo ještě dnes :).

ZDROJ
Jo, tak nějak takhle jsem se promenádovala po té naší metropoli :). Teda až na ty chlupatý ruce a sestřih vlasů. Jinak celá já :).

To byl tedy můj hlavní impuls k tomu, začít se sebou něco dělat. V tu ránu jsem si zjišťovala na internetu, jaký sport by se na to hodil a brouzdala jsem brouzdala, až jsem přišla k názoru, že vyzkouším to opěvované pilates, o které jsem opravdu do té doby neměla jediný zájem.

Dříve mě i docela často bolely záda a to už někdy od střední školy. Jo jo, tenkrát mi paní doktorka říkala "Cvičte si", jenže tehdy ještě jako teenager v pubertě jsem si v tu chvíli něco zabrblala pod vousy a naštvaně z ordinace odkráčela :).

Po roce cvičení musím říct, že změna je obrovská. I sama lektorka mě vždycky chválí, jak už mi to a to jde mnohem líp a jak jsem se za tu dobu zlepšila. Dokonce cítím, když nějaký týden vynechám, jak už se mi zase začínají ty záda tak nějak kroutit jak paragraf, bolet, jak prostě ztrácím pevnost. Po Vánocích, tedy po třech týdnech necvičení, už jsem byla celá nadržená a psala sms do studia, kdy budou první povánoční hodiny, že už se těším :). 


ZDROJ
Makáme makáme :)


Jo jo, hold pan Joseph Hubertus Pilates, který toto cvičení vymyslel, byl prostě hlavička a věděl moc dobře, co dělá. Koordinace, správné držení těla, soustředěnost, přesnost doplněné správným dýcháním dodává tělu opravdovou harmonii. Baví mě soustředit se na dokonalost každého cviku, který ač se zdá třeba ze začátku jednoduchý, když ho pak děláte opravdu pořádně, zjistíte, že to není žádná brnkačka :)

ZDROJ


Určitě se pilates liší lektor od lektora, zároveň tak více či méně kvalitní hodinou. Pokud jste někdo z Českých Budějovic, můžu vřele doporučit Pilates Studio (odkaz ZDE), kde budete hýčkáni, respektive spíše trápeni rukami odborníků :). Tímto děkuji Lucce Barnové za její trpělivost a pevné nervy při mých hodinách pilates :).

ZDROJ
Pilates studio České Budějovice

Co dodat na závěr? Pokud stále tápete, jaký sport vyzkoušet a nic vás zatím pořádně nechytlo, nebo chcete jen zkusit další doplněk k vašemu cvičebnímu týdennímu rozvrhu, zkuste pilates. Jedna, dvě hodiny a uvidíte. Pokud k tomu ještě máte hrbící sklony jako já, nebo vás bolí záda, domnívám se, že je pro vás toto cvičení dokonce nezbytnou nutností :).

A co vy, jaký je váš oblíbený sport? Pilates, jóga, či něco rychlejšího :)?

Těším se na vaše komentáře a přeju krásný den ve znamení pilates :)

Lady Allila
○•○


4 komentáře:

  1. u mě to byla Zumba, ale ze zdravotních důvodů jsem toho musela nechat.. teď čekám jak dopadnu, abych mohla postupně zase s něčím začít..
    http://beautybylucka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať jsi zdravá jako řípa a můžeš dělat to, co tě baví ;).

      Vymazat
  2. To studio vypadá kouzelně, až tak moc, že tam bych se s láskou chodila vyspat :-)

    Asi si půjdu pročíst něco o tom pilates, ale já jsem spíš na to jít se vyblbnout do baru. (vytancovat). Ale zároveň na blbosti typu zumba atd.. mne tedy nikdo nenaláká :-D Takže se asi zvednu z pc a půjdu si zapnout Dance Central :-D

    Dej sem někdy nějaké video jak cvičit, to bych ocenila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodit se tam vyspat? Takový rouhání :-D A co se týče videa jak cvičit ... nejsem lektorka a i po roce se mám furt co učit. Vygoogli si, nebo nejlépe začni chodit na hodiny ;-).

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)