15. prosince 2013

Biogena Tea2o

Zdravím všechny milovníky čajů!

Dnes bych vám chtěla představit čajovou kolekci Tea2o od firmy Biogena. Původně jsem koupila pár krabiček jako vánoční dárky, ale byla jsem z nich tak nadšená, že jsem se rozhodla si jednu nechat, vyzkoušet a poreferovat vám o ní :-). Nakonec jsem došla k závěru, že jedna bude málo a hádejte, co se stalo s tou druhou :-). Pro ty, kdo se ještě nezúčastnili - GIVEAWAY ZDE ;-).

Tea2o



Tahle stříbrná kráska v sobě skrývá hned 6 druhů vybraných čajových příchutí, které jsou pro nás docela exotické. No řekněte sami, jak často narazíte v obchodě na tyto kombinace?

  • Hruška & Maca
  • Vinná réva & Withania
  • Brusinka & Pitaya
  • Broskev & Bacopa
  • Zázvor & Mandarinka
  • Bambus & Mango

Složení jednotlivých příchutí naleznete na stránkách ZDE.

Tea2o

Tea2o

Tea2o

Tea2o


Domnívám se, že o jejich kvalitě netřeba pochybovat. Ale co chuť? Dají se vůbec pít tyto prazvláštní kombinace? Postupně si vařím od každé jeden a jde se degustovat :-).

Hruška & Maca

Prvním testovaným vzorkem byla příchuť hruška & maca. Nevím, jestli je to tím, že nemám tušení, jak má chutnat/vonět maca, ale pro mě tohle byla jasná hruška, která ovšem nádherně voněla a při zalití horkou vodou vůně ještě zintenzivněla. Na chuť taktéž hruška jak vyšitá :-). Prostě kdo má toto ovoce rád, určitě si tuhle příchuť oblíbí.

Vinná réva & Withania

Tady se přiznám, že vůbec nevím, jak chuť popsat. Postupně upíjím, povaluji čaj na jazyku a přemýšlím, co o této příchuti říct. Vinná réva, trošku jakoby kyselejší ... no prostě hroznové víno. A withania? Jak to má vlastně chutnat :-)?

Brusinka & Pitaya

Zde bych vyzdvihla hlavně vůni a příchuť brusinek. Co víc dodat ... :-)

Broskev & Bacopa

Broskev voní i chutná, jaké překvapení :-).

Zázvor & Mandarinka

Po rozbalení ucítíte krásnou vůni zázvoru, kterou ale po zalití tak trochu vyšachuje vůně mandarinky. A jak bych popsala chuť? Jemná, ovocná ... mandarinková :-).

Bambus & Mango

Voní zvláštně, tak nějak exoticky. Musím říct, že zbytek čajů mi voní tedy rozhodně víc, ovšem co není ve vůni, je v chuti. Moc dobrá mangová.

Uff, to bylo náročné :-). Tomu se říká dodržování pitného režimu.

Pokud bych měla vybrat favorita, který mi chutnal nejvíce, tak hruška & maca. Opravdu výrazná chuť i vůně, jako když se zakousnu do čerstvě utržené hrušky. Na závěr bych dodala, že tato čajová kolekce splnila mé očekávání. Mohu doporučit ;-).



Čaje a zimní období jdou podle mě ruku v ruce. Miluju, když si uvařím čaj, zachumlám se doma do deky a čtu si knížku, nebo mrknu na oblíbený seriál/film. A pokud si do čaje přidám domácí med a trochu citronu, vychutnám si ho ještě víc. Jo, něco má ta zima fakt do sebe. Kolikrát si totiž udělám čaj v létě? Maximálně na snídani místo kafe :-).

Užívejte si advent bez zbytečného stresu a nezapomínejte pravidelně doplňovat tekutiny a vitamíny za pomocí čaje, medu a citronu :-).

Mějte se krásně, vánočně a nezmrzněte venku ;-).

Lady Allila






2 komentáře:

  1. Ty musím vyhrát :-D
    Takhle to vypadá naprosto parádně.

    Ale zrovna hruška by u mne favoritem nebyla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych tě naučila pít čaje :-)? Tak držím palce, Ellen ;-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vážím si jich ;-)